Een eco-ingenieuze nieuwbouw in Paekakariki aan zee

Een ecologisch ingenieuze nieuwbouw in de strandgemeenschap van Paekakariki is het perfecte weekendverblijf voor een Wellington-stel en hun volwassen kinderen

Wie woont hier ">

Paekakariki

paste perfect

Vraag en antwoord met huiseigenaren David en Philippa

  • Wat is het enige dat je aan je huis zou veranderen als je kon? Philippa: Absoluut niets tot nu toe! We houden van de manier waarop het werkt en het warme en gastvrije gevoel dat het heeft.
  • De meest memorabele ervaring die je thuis hebt gehad? Philippa: Het proces van handmatig schuren en etsen van de vloeren was absoluut onvergetelijk. Het nam een ​​reeks weekenden in beslag en was soms rommelig en tijdrovend - hoewel we er in de loop van de tijd beter in werden. Het eindresultaat was het zeker waard. Een andere gedenkwaardige gelegenheid was het hebben van onze kerstlunch daar midden in het bouwproces - we zaten op een picknickdeken op de vloer!
  • Hoeveel heb je uitgegeven aan je build? David: De totale kosten, exclusief land, waren $ 513.955.
  • Hoe verhoudt het zich tot de oorspronkelijke voorspelling? Philippa: Het meet behoorlijk goed. Gebieden die te veel budget hadden, werden ons zorgvuldig uitgelegd en waren gebieden waar we het gevoel konden hebben meer uit te geven om een ​​betere waarde te krijgen.
  • Het beste advies als het gaat om het uitgeven van geld aan een huis? Philippa: Wees helder in je gedachten over wat je wilt en denk na over wat je prioriteiten zijn. Denk er veel tijd over na voordat u begint met bouwen.

Je kunt het hele verhaal hier bekijken.


1/23

Hier opent de keuken en woonkamer naar buiten. 'S Nachts schijnen lichten door de latten van macrocarpa rond de dakrand.

2/23

Een multiplex interieur omarmt de eenvoud van de Kiwi bach. Spatten van felrood verwarmen de ruimte.

3/23

Het subtiele ontwerp van de keuken verbergt slim een ​​grote hoeveelheid opslag.

4/23

Dit bredere dekgebied aan de westkant vangt de laatste warmte van de middag op.

5/23

David en Philippa houden van de sfeer van een brandende vlam op een winternacht met het geluid van de zee die in de verte beukt.

6/23

De lange, overal verspreide staaflichten zijn afgestemd op de eenvoudige, ingetogen esthetiek.

7/23

Een betonnen vloer met polystyreen met dubbele dikte eronder zorgt voor uitstekende passieve verwarming.

8/23

Macrocarpa-terrasplanken aan de noordkant verbinden de kamers van dit weekendhuis.

9/23

Als een fel contrast zijn de binnendeuren, de vuurkist, de glazen spatwand in de keuken en een inzet in de woonkamer allemaal fel rood gekleurd.

10/23

Eenvoudige staaflampen met kale gloeilampen en de strakke lijnen van de efficiënte houtkachel blijven de nadruk leggen op een basisesthetiek.

11/23

Hier opent de keuken en woonkamer naar buiten.

12/23

Het decor wordt voornamelijk bepaald door de natuurlijke tinten van de houten laag op de muren en plafonds.

13/23

Het perfecte kleine studiegebied.

14/23

Een prachtige kleine studieruimte met ingebouwde zitplaatsen bevindt zich in een deurloze opening uit de gang en kijkt uit op het dek.

15/23

Het ontwerp van het huis bewaarde de bestaande koolbomen op het terrein, wat belangrijk was voor David en Philippa.

16/23

In elke slaapkamer is het bed in het midden van de kamer geplaatst met opbergruimte achter het bed.

17/23

De kast achter het bed in de hoofdslaapkamer zorgt ervoor dat er geen laden elders in de kamer nodig zijn.

18/23

Louvres zijn strategisch geplaatst voor kruisventilatie en temperatuurregeling

19/23

Tussen de twee armen van het huis ligt een beschutte binnenplaats voor ochtendzon

20/23

De badkamer in 'natte kamer'-stijl is gebouwd met het oog op het mogelijk fulltime wonen van de Werrys als ze met pensioen gaan.

21/23

De nadruk op eenvoud in de logeerkamer weerspiegelt het ontwerp van het hele huis en, opnieuw, wordt opgeheven met een pop van rood.

22/23

Een royale schuifdeur geeft eenvoudig toegang tot de beschutte binnenplaats.

23/23

Twee stapelbedden waren de ideale oplossing voor de smalste slaapkamer.

Bekijk volgende galerij:
Een eigenzinnig huis in Auckland ruilt perzikmuren voor een moderne update
Bekijk galerij

Woorden door : Catherine Steel. Fotografie door : Russell Kleyn.

Laat Een Reactie Achter

Please enter your comment!
Please enter your name here