Een Wellington-huis is vernieuwd dankzij enkele bekwame handen en DIY-decor

Een flair voor upcycling, gecombineerd met enkele kneepjes van het vak, heeft dit vermoeide Wellington-huis getransformeerd tot een lichte, heldere familiehaven

Ontmoet en Groet

Pip Hunter, ESOL-leraar, Will Malone, bouwer en eigenaar van iwillconstruct, Indy (6) en Bella (5), plus Marley de kat.

Een Wellington-huis is vernieuwd dankzij enkele bekwame handen en DIY-decor

Terwijl de meeste van hun collega's huizen kochten en zich vestigden, waren Pip Hunter en Will Malone bezig met het verzamelen van postzegels in hun paspoorten. De in Wellington geboren Pip en Brit Will ontmoetten elkaar in Canada en deden alles, van werken in skigebieden tot backpacken in heel India. Maar toen ze hun eerste kind kregen, wisten ze dat het tijd was om de onroerendgoedladder op te gaan.

Terugkerend uit het leven aan de Gold Coast, kochten ze een bescheiden opknapbeurt in Tawa, Wellington, die Will, een bouwer en tegelzetter, in zijn vrije tijd gerenoveerd had. Drie jaar geleden waren ze klaar om te upgraden en hun zinnen te zetten op een huis met vier slaapkamers en 190 vierkante meter in Broadmeadows, dichter bij het stadscentrum.

Galerij | 23 foto's
Ontdek hoe doe-het-zelfvaardigheden en een vleugje kleur dit Wellington-huis hebben vernieuwd

Terwijl de locatie, de lay-out, het uitzicht en de solide constructie de deal sloten, was de staat van het huis uit de jaren 70 geen droom die uitkwam. "Er is al 45 jaar niets aan gedaan", zegt Pip. "Het was eigendom van een hoarder, dus er was overal rommel en het was donker, vochtig en absoluut ijskoud."

Gewapend met een minuscuul budget en de wetenschap dat Will het grootste deel van het zware werk zelf zou kunnen tillen, ging het stel door, het huis kopen en hun oude binnen een paar dagen verkopen.

lay-out

Met woonruimtes in een vleugel en slaapkamers in de andere, werkt dit huis goed voor een groeiend gezin. Pip en Will konden de zaken nog verder verbeteren door een grote kast om te bouwen tot een kantoor voor de bouwsector van het stel.

Hierdoor konden ze de vierde slaapkamer veranderen in een kunstkamer voor hun twee meisjes. Indy en Bella treden in de voetsporen van hun moeder en houden van knutselen en upcyclen van tweedehands items, dus een speciale ruimte om te werken aan kunstprojecten is de hemel, zegt Pip.

Het huis is gevuld met geliefde schatten; een piano die Will op een bouwplaats vond, was blauw geverfd en biedt nu uren plezier. "Het was gratis, maar kostte uiteindelijk $ 300 omdat je speciale pianoliften nodig hebt om het te verplaatsen, " zegt Pip.

Designstijl met een beperkt budget

Hoewel de familie van Pip goed is vertegenwoordigd op wetenschappelijke gebieden (ze studeerde engineering, haar vader is chirurg, haar moeder was verpleegster, een zus is een arts, een andere een fysiotherapeut en haar broer is een dierenarts), Pip zegt dat ze ook de creatief gen. In feite is er niet veel van dit huis dat niet is geraakt door Pip's artistieke flair.

Dit omvat de vele lampenkappen en stoelen afkomstig van Trade Me en op-shops die ze opnieuw heeft gestoffeerd. Zelfs de oude zeekoffer van haar vader was niet veilig: hij zit nu naast de voordeur en heeft schoenen. 'Papa is een orthopedisch chirurg en gebruikte zijn slurf om skeletten op te bergen. Ik heb het gezandstraald en geverfd, met stof bekleed en in sommige planken ingebouwd ”, legt Pip uit.

Het oppervlak van de eettafel heeft ook een make-over ondergaan, met Pip die het bedekt met een oliedoek met patroon op Etsy. De stoelen, alle op-shop vondsten, werden geverfd om te passen bij een ingelijst theedoek van de Australische kunstenaar Rachel Castle, die een familie favoriet is. De foto's die boven de eettafel hangen, leggen momenten vast van de reis van het echtpaar naar India en worden getoond in een kader van een pip upcycled vanuit een raam.

DIY

Het eerste wat Pip en Will na hun intrek deden, was de oude tapijten oprapen, de spaanplaatvloeren vervangen door teruggewonnen hout en de woonruimtes bekleden. Zwaar damastbehang werd verwijderd en witte verf werd royaal op de muren aangebracht.

Omdat het paar blij was met de basisindeling van hun nieuwe huis, was er geen behoefte aan een grootschalige herconfiguratie van de ruimte. In plaats daarvan hergebruikten ze bestaande ruimtes efficiënter om hen en hun dochters aan te passen. "We hebben de familiebadkamer verplaatst naar de oude was, de was naar een toilet verplaatst en de voormalige hoofdbadkamer in onze ensuite veranderd door de toegang vanuit de hal te blokkeren, " zegt Pip.

Will opende ook de ruimte tussen de keuken, de woon- en eetruimte, verhuisde de boiler naar buiten en blokkeerde een deur van de keuken naar de gang, om een ​​linnenkast te creëren.

Een raam in de eetkamer werd vervangen door Franse deuren, terwijl de ramen in de keuken werden vergroot om te profiteren van het adembenemende uitzicht op Wellington Harbor. Afgelopen zomer is Will klaar met het bouwen van een dek van 40 vierkante meter aan de achterkant van het pand, netjes over de voorheen onbruikbare, drassige tuin.

badkamers

Omdat Will een zelfstandige, erkende bouwer en tegelzetter is die gespecialiseerd is in badkamers, waren de natte ruimtes in dit huis altijd bijzonder.

De grote badkamer, waarin ooit een wasserette was gehuisvest, weerspiegelt de liefde van het paar voor een schoon, Scandinavisch design. Will's talenten kwamen goed van pas bij het leggen van de betonnen look vloertegels en de witte metrotegels bij de douche, die hij in een visgraatpatroon schikte.

Het was het idee van Pip om een ​​strook laag boven de tegels toe te voegen, wat textuur en warmte toevoegt. In de industrie betekende dit een aantal besparingen: terwijl een vergelijkbare badkamer waarschijnlijk ongeveer $ 18.000 zou kosten, betekenden Will's handelskortingen en praktische vaardigheden het paar nog steeds was veranderd van $ 8000.

Het is een soortgelijk verhaal in de ruime badkamer, die vroeger de hoofdbadkamer was. Will blokkeerde de ingang van de gang en voegde toegang toe vanuit de slaapkamer. "Ik heb altijd een luxe ensuite gewild en die hebben we", zegt Pip. "Deze kamer komt overeen met de hoofdbadkamer, maar we hebben het bad toegevoegd en Will heeft een flink aantal zeshoekige tegelteksten gekregen, wat heeft bijgedragen aan lagere kosten."


Het einde

Dit hardwerkende stel wil nu ontspannen en genieten van de vruchten van hun inspanningen. Geen wonder, na twee opeenvolgende renovaties.

"Onze meisjes hebben hun hele leven op bouwplaatsen gewoond", lacht Pip. “Ik weet zeker dat we op een dag in de niet al te verre toekomst nog een renovatie zullen uitvoeren omdat we graag een project hebben. Maar voor nu gaan we onze voeten omhoog leggen en ervan genieten. "

Steel hun stijl

Speler wordt geladen ...

Woorden door: Sharon Stephenson. Fotografie door: Nicola Edmonds.

Laat Een Reactie Achter

Please enter your comment!
Please enter your name here